Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί πτώση στη Wall Street

Νέα επικράτηση των πωλητών στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τις αποδόσεις των ομολόγων να παραμένουν σε ανοδική τροχιά. «Βουτιά» 6,7% για την Tesla. Οριακή υποχώρηση για το δολάριο έναντι του ευρώ.

Δεύτερη σερί πτώση στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, στις ανοδικές αποδόσεις των ομολόγων και στις δηλώσεις στελεχών της Fed.

Ειδικότερα, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,22% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,60%.

Στο μεταξύ, ο αξιωματούχος της Fed, Πάτρικ Χάρκερ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια αρκετά πάνω από το 4% φέτος και να τα διατηρήσει σε περιοριστικό επίπεδο, αφήνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα αν χρειαστεί.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια για κάποιο διάστημα» τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Χάρκερ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ.

Νωρίτερα, προβλημάτισαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla (-6,7%) καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς. Ειδικότερα τα έσοδα ανήλθαν στα 21,45 δις. δολάρια έναντι 21,96 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,30% ή 91 μονάδες στις 30.332, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,80% στις 3.665 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,61% στις 10.614 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των IBM (+4,8%) και Salesforce (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Home Depot (-2,6%) και Travelers (-2,1%).

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας βούτηξαν στις 214.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου από 226.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 232.000.

Επιπλέον, νέα πτώση κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για όγδοο διαδοχικό μήνα καθώς οι τιμές και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,71 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 ετών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,5% στα 85,98 δολ. και η τιμή χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.636 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 0,9779 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v