Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει το ράλι η Wall Street

Περιορίζουν τα κέρδη οι δείκτες μετά το ισχυρό ξεκίνημα. Άλμα 4% για τη μετοχή της Goldman Sachs. Στο 4,05% εκτινάχτηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 3,5% για το αργό. Οριακές απώλειες για τον χρυσό.

Διευρύνει το ράλι η Wall Street

Σε θετικό κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη αλλά αρκετά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και τα ισχυρά κέρδη του δολαρίου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 30.422 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,77% υψηλότερα στις 10.765 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,9% στις 3.710 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο Nasdaq πραγματοποίησε άλμα 3,4% με πρωταγωνιστές τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για τον τεχνολογικό δείκτη από τις 27 Ιουλίου. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 551 μονάδων ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,65%.

Οι φόβοι ότι η αμερικανική οικονομία φλερτάρει με την ύφεση έχουν οδηγήσει την αμερικανική αγορά σε χαμηλά έτους τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο έχουν βοηθήσει να μετριαστούν οι ανησυχίες.

Την Τρίτη, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας καταγράφει άνοδο 4%.

Eίχαν προηγηθεί τη Δευτέρα τα αποτελέσματα της Bank of America και της Bank of New York Mellon, αμφότερα πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,4% τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Fed. H μέτρηση ήταν καλύτερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 0,1%.

Τον Αύγουστο η παραγωγή είχε διολισθήσει 0,1%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) βούτηξε στις 38 μονάδες από 46 προηγουμένως.To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2020.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,5% στα 82,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,26% στα 1.659 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,98 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου εκτινάσσεται στο 4,05% από 3,98% προηγουμένως. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v