Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Αλμα με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

Ενισχύονται οι βασικοί δείκτες αμερικανικών μετοχών, με τους επενδυτές να ζυγίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα γ' τριμήνου. Στο 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 1%.

Wall Street: Αλμα με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

Υψηλότερα ισχυρά κινούνται οι αγορές μετοχών στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, μετά από μια άγρια εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών στις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones Industrial Average ανεβαίνει 1,9%. Ο S&P 500 ενισχύεται 2,7% και ο Nasdaq κερδίζει 3,4%, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τα μηνύματα από τα εταιρικά κέρδη.

Οι επενδυτές ζυγίζουν τα μηνύματα στο μέτωπο των τραπεζικών κερδών. Η Bank of America ακολουθεί τον δρόμο και των άλλων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, αναφέροντας πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου τη Δευτέρα, καθώς διέθεσε κεφάλαια για να καλύψει επιβαρυμένα δάνεια από πιθανή επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η Goldman Sachs θα ανακοινώσει αριθμούς την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ πρόσθεσε 378 εκατ. δολάρια στα αποθεματικά της για απώλειες δανείων, καθώς προετοιμάζεται για μια αποδυναμωμένη οικονομία. Ενα χρόνο νωρίτερα είχε αποδεσμεύσει 1,1 δισ. δολάρια.

Ηταν πάνω απο τις εκτιμήσεις τα κέρδη ανεβάζοντας τη μετοχή άνω του 4%. Τα καθαρά κέρδη της BofA ήταν 6,6 δισ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τα 7,3 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

«Ο κινητός μέσος όρος των 200 εβδομάδων είναι ένα σοβαρό κατώτατο όριο υποστήριξης έως ότου φτάσει επισήμως μια ύφεση, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετούς μήνες και να προκαλέσει ένα τεχνικό ράλι βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Mike Wilson της Morgan Stanley.

Ο ίδιος λέει πως είχε προβλέψει σωστά τη φετινή πτώση του S&P 500 και έγραψε ότι δεν αποκλείει μια ανάκαμψη του δείκτη στις περίπου 4.150 μονάδες, κάτι που θα σήμαινε περιθώριο ανόδου 16% από το τελευταίο κλείσιμο της Παρασκευής. 

«Αν και φαίνεται ως εντυπωσιακά μεγάλη κίνηση, θα ήταν σύμφωνη με τα φετινά bear rally market αλλά και προηγούμενα», ανέφερε στο σημείωμα, διατηρώντας όμως την αρνητική μακροπρόθεσμη στάση του στις μετοχές.

Την περασμένη εβδομάδα, τα άσχημα σήματα από τον πληθωρισμό πυροδότησαν ισχυρή μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές αναπροσάρμοσαν τις προσδοκίες τους για τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Fed.

«Καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η Fed αυξάνει τα επιτόκια περαιτέρω, μεγαλώνει ο κίνδυνος ότι η σωρευτική επίδραση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής ωθεί την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, υπονομεύοντας τις προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη», δήλωσε ο Mark Haefele, CIO της UBS Global Wealth Management. 

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στο 4%. Υποχωρεί 1% ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι βασικών νομισμάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v