Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να σημειώνει «άλμα» 3,4%. Κέρδη 550 μονάδων για τον Dow Jones. Θετικός ο αντίχτυπος από τα εταιρικά αποτελέσματα. Στο 3,99% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο δολάριο.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου και την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η Bank of America (+6,4%) ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 81 σεντς και έσοδα στα 24,5 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 78 σεντς και έσοδα 23,5 δισ. δολάρια. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι τα κέρδη ανά μετοχή είχαν διαμορφωθεί στα 85 σεντς και τα έσοδα στα 22,8 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν οι JP Morgan και Wells Fargo ενώ προβλημάτισαν τα αποτελέσματα της Morgan Stanley.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,87% ή 553 μονάδες στις 30.188, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,65% στις 3.678 μονάδες και o Nasdaq κέρδισε 3,43% στις 10.675 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+4,2%), Microsoft (+3,8%) και Salesforce (+3,7%) ενώ πτώση σημείωσε μόνο ο τίτλος της Walgreens Boots (-0,3%).

«Καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η Fed προχωρά σε πιο επιθετικές πολιτικές σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής... μεγαλώνει ο κίνδυνος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και υποβάθμισης της προοπτικής κερδοφορίας των εταιρειών στις ΗΠΑ», σημειώνει ο Mark Haefele της UBS Global Wealth Management.

Στο μεταξύ, για τρίτο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης υποχώρησε σχεδόν 8 μονάδες, στο -9,1 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Οποιαδήποτε ένδειξη κάτω από το μηδέν δείχνει συρρίκνωση. Η μέση εκτίμηση έρευνας του Bloomberg σε οικονομολόγους έκανε λόγο για -4,3.

Παράλληλα, σε καθοδική τροχιά γύρισαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 3,99% και το 2ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,44%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,2% στα 85,46 δολ. ενώ η τιμή χρυσού ενισχύθηκε 0,9% στα 1.664 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 1,2% έναντι του ευρώ, στο 0,9839 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v