Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει το εβδομαδιαίο ράλι η Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο Nasdaq. Στο 4,21% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό και τον χρυσό.

Διευρύνει το εβδομαδιαίο ράλι η Wall Street

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,2% στις 31.466 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,59% στις 10.924 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,08% στις 3.793 μονάδες.

Οι δείκτες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούνιο, με τον Dow Jones να ενισχύεται 4,9%, τον S&P 500 4,7% και τον Nasdaq 5,2%.

«Ο S&P 500 ενισχύθηκε 4,7% για την εβδομάδα, με την ενέργεια και τις πρώτες ύλες και την τεχνολογία να καταγράφουν την καλύτερη επίδοση και τον αμυντικό τομέα να υποαποδίδει σε μια ουσιαστικά αντιστροφή της ευρύτερης τάσης που έχει επικρατήσει από τον Αύγουστο», τόνισε αναλυτής της Raymond James σε σημείωμα που εξέδωσε την Κυριακή. «Το κατά πόσον το ράλι είναι βιώσιμο ή σε ποιο βαθμό δεν το γνωρίζουμε, αλλά οι λόγοι φαίνεται να είναι οι αναθεωρήσεις των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία φαίνεται να είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν ως τώρα», τόνισε.

Mέχρι στιγμής, τα εταιρικά αποτελέσματα είναι ανάμεικτα. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα η Apple, η Alphabet, η Meta, η Microsoft και η Amazon.

Από τα οικονομικά νέα, ο σύνθετος δείκτης PMI βούτηξε 2,2 μονάδες στις 47,3. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2020. Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από το 50 καταδεικνύει συρρίκνωση.

Ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 46,6 μονάδες. Αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη μέτρηση από τον Μάιο του 2020.

Ο δείκτης μεταποίησης διολίσθησε στις 49,9 μονάδες, κάτω από το όριο των 50 μονάδων και σε χαμηλό διετίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα οι κινεζικές μετοχές και το κινεζικό νόμισμα βρέθηκαν στο «κόκκινο» καθώς οι επενδυτές δείχνουν ανήσυχοι για την απόλυτη εξουσία που έχει αποκτήσει ο Σι Τζινπίνγκ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,5% στα 83,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,2% στα 1.652 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,983 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 4,22%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v