Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι αμερικανικές μετοχές μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα επιβράδυνση της μεταποίησης. Στο 4,04% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το δολάριο. Άλμα 1,8% για το αργό πετρέλαιο. Κέρδη για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,18% στις 32.666 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 10.967 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 3.868 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 50,2 μονάδες τον περασμένο μήνα από 50,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2020.

Πρόκειται για την έβδομη διαδοχική μηνιαία πτώση. 

Εν τω μεταξύ, οι ανοικτές θέσεις εργασίας κατέγραψαν αναπάντεχη άνοδο τον Σεπτέμβριο, πυροδοτώντας πιθανότατα περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις και εντείνοντας την πίεση στη Fed να συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις τιμών για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε στα 10,7 εκατ. τον Σεπτέμβριο έναντι 10,3 εκατ. έναν μήνα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 9,8 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 88,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.647 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,99 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 4,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v