Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Target

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 3,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Βουτιά 15% για την Target.

Μικρή πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Target

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές των αμερικανικών μετοχών την Τετάρτη, με την προειδοποίηση της Target για πτώση στις πωλήσεις να ασκεί πιέσεις στoν κλάδο της λιανικής.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 33.537 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,83% στις 11.266 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,8% χαμηλότερα στις 11.269 μονάδες.

Η Target ανέφερε πτώση στις πωλήσεις καθώς οι οικογένειες είναι αντιμέτωπες με υψηλό πληθωρισμό ενώ οδεύουμε προς την ισχυρότερη περίοδο αγορών του έτους για τους λιανοπωλητές. 

Η μετοχή της Target βουτάει 15% στα 152 δολάρια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,3% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση. Ηταν η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων οκτώ μηνών. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 1,0%, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από πτώση 0,1% έως άλμα 2,0%. Σε ετήσια βάση, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 8,3%. Οι λιανικές πωλήσεις είναι κυρίως αγαθά και δεν προσαρμόζονται για τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB βούτηξε 5 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο, στις 33. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2012.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί 1,8% στα 85,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,23% στα 1.781 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0,4 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης στο 3,72%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v