Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με τη Fed στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 3,55% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Απώλειες για το αργό πετρέλαιο και τον χρυσό.

Πτώση στη Wall Street με τη Fed στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 33.938 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% χαμηλότερα στις 11.448 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,57% στις 4.047 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Fed αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την Τετάρτη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, μετά τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα. Ωστόσο, οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, για τυχόν ενδείξεις για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας. 

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα συμβεί στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα, όχι το τι θα κάνουν καθώς έχουμε μια καλή αίσθηση για το τι πρόκειται να συμβεί, αλλά περισσότερο για τις δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση», δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος επενδύσεων στη SG Kleinwort Hambros Bank. «Βλέπουμε κάποια κατοχύρωση κερδών εν μέσω προσδοκιών για επιθετικά σχόλια και μετά από έναν εκπληκτικό Ιανουάριο», πρόσθεσε.  

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,7% στα 78,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,06% χαμηλότερα στα 1.928 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v