Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Mεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Βουτιά 9% για την Intel. Ράλι 5% για την American Express. Στο 3,54% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα απογοήτευσαν τους επενδυτές, αν και τα στοιχεία που έδειξαν νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού ενίσχυσαν τις προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής σύσφιξης από τη Fed. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 33.980 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 11.547 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 4.068 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) στις ΗΠΑ σημείωσαν μικρή μηνιαία αύξηση 0,1% τον Νοέμβριο. Ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε επίσης κατά 5% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, έναντι ανόδου 5,5% τον Νοέμβριο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,4% σε ετήσια βάση. Τον Νοέμβριο είχε ενισχυθεί κατά 4,7% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα κινήθηκε ανοδικά κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες διολίσθησαν 0,2% τον Δεκέμβριο, έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,1%. Τον Νοέμβριο είχαν καταγράψει κέρδη 0,1%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της American Express πραγματοποιεί ράλι 5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση εσόδων σε ένα εύρος από 15% έως 17% το 2023 και προέβλεψε κέρδη από 11 έως 11,40 δολάρια ανά μετοχή. Οι προβλέψεις της ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Βουτιά 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Intel, μετά την προειδοποίηση ότι «η οικονομική αβεβαιότητα» θα πλήξει τα κέρδη. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται 1,4% υψηλότερα στα 82,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,13% στα 1.927 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,54%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v