Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ ενισχύουν τις ελπίδες για «ομαλή προσγείωση». Ράλι 9% για την Tesla. Στο 3,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 2% για το αργό πετρέλαιο. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2022 με υψηλότερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,4% στις 33.831 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί ράλι 1,55% στις 11.494 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,83% στις 4.049 μονάδες. 

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2022 έναντι 3,2% το τρίτο τρίμηνο. Η μέτρηση είναι καλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,6%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,1% μετά από άνοδο 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1,3% ενώ οι εισαγωγές βούτηξαν 4,6%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), τον οποίο παρακολουθεί η Fed για να καθορίσει τη νομισματική της πολιτική, διαμορφώθηκε στο 3,2% το τέταρτο τρίμηνο από 4,3% το τρίτο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,3% στα 81,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.939 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο 1,089 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,48%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 9% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v