Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο S&P 500 ενώ υποχώρησαν οι Dow Jones και Nasdaq. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των Goldman Sachs και Bank of America. Στο 3,58% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Bank of America καθώς τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 94 σεντς από 80 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 26,3 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 81 σεντς και έσοδα στα 25,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, μικτές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Goldman Sachs καθώς μπορεί τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώθηκαν στα 8,79 δολ. -πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών-, ωστόσο απογοήτευσαν τα έσοδα που ανήλθαν στα 12,22 δισ. έναντι 12,76 δισ. που ανέμενε η αγορά.

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,03% ή 10 μονάδες στις 33.976, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 4.154 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,04% στις 12.153 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+1,5%) και JP Morgan (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-2,6%) και Goldman Sachs (-1,6%).

Στο μεταξύ, ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ επανέλαβε τις εκκλήσεις του για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν ανησυχεί για μια πιθανή τραπεζική κρίση και δεν βλέπει να εισέρχεται η αμερικανική οικονομία σε ύφεση σύντομα.

«Η αγορά εργασίας φαίνεται πολύ, πολύ ισχυρή. Και η συμβατική σοφία είναι ότι αν έχεις μια ισχυρή αγορά εργασίας η οποία οδηγεί σε ισχυρή κατανάλωση... που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας... δεν φαίνεται η κατάλληλη στιγμή να προβλέψει κανείς ότι θα υπάρξει ύφεση στο δεύτερο εξήμανο του 2023» υπογράμμισε.

Στην στεγαστική αγορά, η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσε πτώση τον Μάρτιο μετά από το άλμα του Φεβρουαρίου ενώ μεγάλη πτώση σημείωσαν οι οικοδομικές άδειες.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν πτώση 0,8% τον Μάρτιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,42 εκατ. Τον Φεβρουάριο είχαν πραγματοποιήσει άλμα 7,3%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών θα βουτήξουν κατά 3,4%.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,58% ενώ το 2ετές σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 4,21%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,1% στα 80,86 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.019 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0969 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v