Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Σε καθοδική τροχιά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση παρέμεινε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq (-1,2%) να πρωταγωνιστεί στις απώλειες. «Βουτιά» 5,5% για την Tesla. Στο 3,72% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Πτώση στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά την επιβεβαίωση από τον Τζέρομ Πάουελ ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τελειώσει ακόμη με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο αγώνας της Federal Reserve να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% «έχει ακόμη πολύ δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου.

«Ο πληθωρισμός μετριάστηκε κάπως από τα μέσα του προηγούμενου έτους», ανέφερε, σημειώνοντας πάντως ότι η πρόοδος είναι αργή.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να είναι υψηλές και η διαδικασία για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% έχει πολύ δρόμο να διανύσει», είπε ο Πάουελ, σημειώνοντας ότι ενώ η Fed δεν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα, «σχεδόν όλοι» οι συμμετέχοντες αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,30% ή 102 μονάδες στις 33.951, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,52% στις 4.365 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,21% στις 13.502 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,6%) και Merck & Co (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-5,4%) και Salesforce (-3,2%).

Επιπλέον, η μετοχή της Tesla «βούλιαξε» 5,5%, στα 259,35 δολ. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Απριλίου ο τίτλος έχει κερδίσει σχεδόν 70%.

Στο μεταξύ, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε μία μονάδα βάσης στο 3,72% ενώ το 2ετές υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 4,68%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,9% στα 72,56 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε μόλις 0,1 στα 1.946 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0985 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v