Μικρή άνοδος στη Wall Street

Ήπια κέρδη για τους δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στο 4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση 1,2% για το αργό. Οριακές απώλειες για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό την Τετάρτη και την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% στις 33.944 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,18% υψηλότερα στις 13.658 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,24% στις 4.409 μονάδες.

Την Παρασκευή, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χαμηλότερα για την εβδομάδα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η εγχώρια οικονομία δημιούργησε τις λιγότερες θέσεις εργασίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια τον Ιούνιο, αν και η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των μισθών ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη.

Οι επενδυτές αναμένουν να δουν αν οι πιέσεις στις τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν. Τα στοιχεία θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στις προθέσεις της Fed όσον αφορά τα επιτόκια. Η πλειονότητα της αγοράς προβλέπει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει αυτόν τον μήνα. 

«Η αγορά αναμφίβολα ετοιμάζεται για το άνοιγμα της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή στις τιμές καταναλωτή και στο outlook για τα επιτόκια» τόνισε ο Κουίνσι Κρόσμπι, υπεύθυνος στρατηγικής στην LPL Financial στη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα. 

Αναλυτές της Citigroup υποβάθμισαν τις αμερικανικές μετοχές σε «ουδέτερες», προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη των κερδών των τεχνολογικών κολοσσών αναμένεται να υποχωρήσει.

Συνολικά, τα κέρδη για τα στοιχεία του S&P 500 αναμένεται να μειωθούν κατά 5,7% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refintiv.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,2% στα 72,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε πτώση 0,1% στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,096 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βούτηξε 6 μονάδες βάσης στο 4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v