Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο... νήμα για την Wall Street

Δύσκολη επικράτηση των αγοραστών στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο επίκεντρο η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Στο 5,05% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου. Σε νέο υψηλό έτους το πετρέλαιο WTI. Υποχώρησε το δολάριο.

Άνοδος στο... νήμα για την Wall Street

Οριακή άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed, με τους επενδυτές να βλέπουν παύση στις αυξήσεις επιτοκίων, έστω προσωρινά.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,02% ή 6 μονάδες στις 34.624, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,07% στις 4.453 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,01% στις 13.710 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (+2,1%) και Visa (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των American Express (-2,4%) και Walgreens Boots (-1,3%).

Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι δεν βλέπει σημάδια ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης αλλά προειδοποίησε ότι ένα «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να περιορίσει τη δυναμική της οικονομίας.

«Δεν βλέπω κάποιο σημάδι ότι η οικονομία κινδυνεύει με ύφεση» ανέφερε η Γέλεν στο CNBC, επισημαίνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, πτώση σημείωσε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB υποχώρησε 5 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο, στις 45 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 7 μηνών.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,31% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 5,06%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,8% στα 91,48 δολ. (σε υψηλό 2023) και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.953 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0682 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v