Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και Nvidia

Συγκρατημένες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, με τα πρακτικά της Fed στο επίκεντρο. Βουτιά 4% για την Nvidia. Στο 4,27% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Μικρή πτώση για το αργό. Οριακή άνοδος για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και Nvidia

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου της Nvidia και των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 38.462 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,41% χαμηλότερα στις 15.564 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,23% στις 4.964 μονάδες.

H Νvidia αναμένεται να ανακοινώσει τριπλάσια αύξηση στα έσοδα τέταρτου τριμήνου, με στήριξη από την ισχυρή ζήτηση για τα τσιπ της εταιρείας, τα οποία κυριαρχούν στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης. «Η Nvidia θεωρείται η κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης. Με τις τιμές των μετοχών των τεχνολογικών κολοσσών σε τόσο υψηλά επίπεδα, υπάρχει ξεκάθαρα ανησυχία για τυχόν απογοήτευση στα αποτελέσματα. Η Nvidia δεν πρέπει απλώς να υπερβεί τις προβλέψεις, αλλά να δώσει και ένα πολύ ισχυρό guidance για να επιστρέψει σε ανοδική κίνηση», δήλωσε αναλυτής στο Reuters.

Η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει ράλι 40,2% από την αρχή της χρονιάς, έναντι ανόδου 6,7% για τον δείκτη ημιαγωγών και 4,1% για τον Nasdaq.

Στη σημερινή συνεδρίαση υποχωρεί 4%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,06% στα 76,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,02% στα 2.040 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 4,27%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v