Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το sell off της Τρίτης. «Άλμα» 35% για τη μετοχή της Lyft. Στο 4,25% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Ανέκαμψε η Wall Street μετά τις χθεσινές ισχυρές πιέσεις που προκάλεσε η χειρότερη της αναμενόμενης μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

«Ο πληθωρισμός έχει σημειώσει τόσο μεγάλη πτώση που μερικές υψηλές μετρήσεις για λίγους μήνες δεν θα αλλάξουν την εικόνα», δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, Όστιν Γκούλσμπι. «Δεν υπάρχει τίποτα κακό με κάποια σκαμπανεβάσματα» πρόσθεσε.

Σήμερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% ή 151 μονάδες στις 38.424, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,96% στις 5.000 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,3% στις 15.859 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Salesforce (+2,9%) και Intel (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-0,6%) και Johnson & Johnson (-0,5%).

Παράλληλα, η μετοχή της Lyft εκτοξεύτηκε 35% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου ενώ η μετοχή της Airbnb υποχώρησε 1,7% παρά τα μεγαλύτερα των αναμενόμενων έσοδα στο δ’ τρίμηνο.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι είχε μετρηθεί αρχικά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε 0,2% τον Δεκέμβριο έναντι πτώσης 0,1% που είχε αναφερθεί αρχικά. Τα στοιχεία για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δεν αναθεωρήθηκαν.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,25% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 4,58%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,4% στα 76,79 δολάρια και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 2.004 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0728 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v