Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell-off

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου. Στο 4,3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 28% για τη Lyft. Νέα άνοδος για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell-off

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες που πυροδότησε η χειρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του πληθωρισμού του Ιανουαρίου. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 38.314 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,58% στις 15.745 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,48% στις 4.976 μονάδες.

O βιομηχανικός δείκτης βούτηξε πάνω από 1% την Τρίτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο του 2023. Πάνω από 1% υποχώρησαν και οι S&P 500 και Nasdaq. 

Aν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου περιορίζουν σημαντικά την πιθανότητα να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων η Fed στο πρώτο εξάμηνο του 2024, το ράλι της αγοράς θα έχει συνέχεια, σύμφωνα με τον αναλυτή της US. Bank Wealth Management, Τέρι Σάντβεν. Η υποχώρηση της Τρίτης επιτρέπει στις αποτιμήσεις να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, δίνοντας σε κάποιους επενδυτές που αποζητούν πιο λογικές αποτιμήσεις να εισέλθουν στην αγορά, πρόσθεσε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,71% στα 78,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,12% στα 2.004 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,072 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 4,3%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Lyft πραγματοποιεί άλμα πάνω από 28%, μετά την ανακοίνωση κερδών τέταρτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v