Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Τρίτη σερί άνοδος για τον Dow Jones ενώ οριακή πτώση από τα ιστορικά υψηλά σημείωσε ο S&P 500. «Βουτιά» 4,5% για τη μετοχή της Tesla. Στο 4,19% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ισχυρές πιέσεις στον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street στον απόηχο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,10% ή 37 μονάδες στις 39.043, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,19% στις 5.165 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,54% στις 16.177 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των 3M Co. (+5,1%) και Chevron (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-4,3%) και McDonalds (-3,7%).

Επιπλέον «βουτιά» 4,5% σημείωσε η μετοχή της Tesla και απώλειες 1,3% κατέγραψε η μετοχή της Nvidia μετά από «άλμα» 7% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν παραδέχτηκε σε συνέντευξή της ότι έκανε λάθος που αποκάλεσε τον πληθωρισμό προσωρινό.

«Μετανιώνω που είπα ότι θα είναι προσωρινός» ανέφερε η κα. Γέλεν για τον πληθωρισμό. «Έχει κατέβει προς τα κάτω αλλά προσωρινός σημαίνει μερικές εβδομάδες ή μήνες για τους περισσότερους ανθρώπους» πρόσθεσε.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα είναι η Fed αυτή που θα σκοτώσει αυτόν τον οικονομικό κύκλο. Αυτό που θα καθορίσει το τέλος αυτού του κύκλου επέκτασης θα βασιστεί στο κατά πόσον θα υπάρξει κάποιου είδους σοκ. Διαφορετικά, μπορεί να βρίσκεται κανείς σε αυτό που θα θεωρούσαμε τέλος του κύκλου για αρκετό χρόνο», δήλωσε η Γκαμπριέλα Σάντος, υπεύθυνη στρατηγικής στην JP Morgan Asset Management.

Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη νομοσχέδιο το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανεθνική απαγόρευση του TikTok ή σε απόσχισή του από τη μητρική ByteDance.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, με 352 ψήφους υπέρ και 65 κατά.
Ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολο να περάσει από τη Γερουσία.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,19% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,62%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 2,8% στα 79,72 δολάρια και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,7% στα 2.181 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0954 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v