Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος ο Dow Jones κόντρα στο γεωπολιτικό ρίσκο. Στο «κόκκινο» ο Nasdaq με «βαρίδα» το Netflix και Nvidia που βουτάνε 9%. Στο 4,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή άνοδος για το Brent. Απώλειες 0,2% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, περιορίζοντας τις βαριές απώλειες που σημειώθηκαν στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 37.900 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 2,04% στις 15.271 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,02% στις 5.011 μονάδες. 

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα επιδρομή στο Ιράν, σε ανταπόδοση για την ιρανική επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους.

Το CNN διευκρίνισε πως η επιχείρηση δεν είχε στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε διάφορες πόλεις, μετέδωσαν αρχικά ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, ενώ η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση ανέφερε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Kαλώς εχόντων των πραγμάτων, ένας κανονικός πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί. Μολαταύτα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο», δήλωσε αναλυτής των City Index και Forex.com στο Bloomberg. «Οι αγορές μπορεί να παραμείνουν σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το ρίσκο του επικείμενου σαββατοκύριακου. Μόλις το περασμένο Σάββατο επιτέθηκε το Ιράν στο Ισραήλ», πρόσθεσε. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 0,47% στα 87,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει έως τα 89 δολάρια. Ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 2.392 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 4,6%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix βουτάει 8,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Απώλειες 9,2% καταγράφει η Nvidia. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v