Ανοδος στη Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον S&P 500 να ανακτά τις 5.000 μονάδες. Βουτάει 2,45% ο χρυσός. Απώλειες 1% για το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 4,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδος στη Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η αμερικανική αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις βαριές απώλειες του τεχνολογικού τομέα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,02% στις 38.397 μονάδες, o Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,3% στις 15.491 μονάδες, ενώ o S&P 500 κινείται 1,28% υψηλότερα στις 5.030 μονάδες και επιχειρεί να βάλει τέλος σε πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 3,05% και ο Nasdaq βούτηξε κατά 5,52%, με «βαρίδι» την Nvidia, η οποία βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση 10%. Ο βιομηχανικός δείκτης, ο οποίος έχει πολύ μικρότερη έκθεση στον τεχνολογικό τομέα, σημείωσε οριακές μεταβολές την περασμένη εβδομάδα. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα αποτελέσματα των λεγόμενων «Magnificent Seven» στο επίκεντρο. 

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου η Tesla, η Meta, η American Airlines, η Microsoft και η Alphabet. H Τesla την Τρίτη, η Meta την Τετάρτη και οι Intel, Apple και Microsoft την Πέμπτη. 

Η Wall Street έχει βρεθεί σε κλοιό πιέσεων καθώς οι τελευταίες μετρήσεις για τον πληθωρισμό έχουν περιορίσει τις προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε αρκετές μειώσεις επιτοκίων το 2024. 

«Οι επενδυτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο του σεναρίου των "υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα" το οποίο αρνούνταν να αποδεχτούν», τόνισε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Ρικ Μπένσινορ της Bensignor Investment Strategies.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 82,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 2,45% στα 2.354 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,062 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,65%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v