Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στα $85 το Brent. Στο 4,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 52.637 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,46% στις 26.229 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,28% στις 7.565 μονάδες.

Η μετοχή της Micron Technology υποχωρεί κατά 9%, ενώ οι μετοχές της Lam Research σημειώνουν πτώση άνω του 6%. Η Intel και η Advanced Micro Devices (AMD) κινούνται χαμηλότερα κατά 7% και 6% αντίστοιχα. Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο VanEck Semiconductor ETF (SMH) καταγράφει απώλειες 4%.

Ωστόσο, οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών αποτελούν τις βασικές εξαιρέσεις, καταγράφοντας καλύτερη πορεία. Συγκεκριμένα, οι Amazon, Apple, Microsoft και Alphabet ενισχύονται περίπου κατά 3%.

Η Black Rock είναι επίσης μία από τις εταιρείες που ξεχωρίζουν θετικά την Τετάρτη, καθώς η μετοχή της σημειώνει άνοδο 7% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. 

Η μετοχή της SpaceX διολισθαίνει 2% στα 132 δολάρια, υποχωρώντας για πρώτη φορά κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων με την οποία εισήχθη στη Wall Street.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 5,5% τον Ιούνιο, έναντι ανόδου 6% τον Μάιο. Το επίπεδο αυτό ήταν το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών. 

Ο δείκτης κατέγραψε πτώση 0,3% σε μηνιαία βάση.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα μείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση και θα ενισχυθεί 6,2% σε ετήσια.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 4,7% σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαία. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν ετήσια άνοδο 5,1% και μηνιαία 0,1%.

Θετικό αντίκτυπο είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, ο οποίος ανέφερε σε ομιλία του την Τετάρτη ότι «υπάρχουν ενθαρρυντικοί λόγοι να αναμένουμε πως ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και θα συνεχίσει να υποχωρεί σταδιακά κατά τα επόμενα τρίμηνα».

 Στα εμπορεύματα, η τιμή του Brent κινείται 0,6% υψηλότερα στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,09% στις 4.066 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 4,57%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο