Wall:Μουδιασμένο ξεκίνημα μετά τη τριήμερη φιέστα

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street μετά το τριήμερο ράλι, καθώς τα θετικά στοιχεία από το εμπορικό έλλειμμα αλλά και τον τραπεζικό κλάδο δεν αρκούν για να συντηρήσουν μια νέα ισχυρή άνοδο. Κέρδη για ευρωαγορές και Ασία.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street μετά το τριήμερο ράλι καθώς τα θετικά στοιχεία από εμπορικό έλλειμμα και τις τράπεζες δεν αρκούν για να συντηρήσουν μια νέα ισχυρή άνοδο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Στο προσκήνιο βρίσκονται και πάλι οι μετοχές των Citigroup και Bank of America στον απόηχο των αισιόδοξων δηλώσεων των επικεφαλής των δύο τραπεζών.

Θετικά επιδρά και η υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ σε χαμηλά 6 ετών τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στα 36 δισ. δολάρια.

Σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή της Time Warner μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος της θυγατρικής ΑΟL θα αποχωρήσει από τη θέση του. Ανάλογη κίνηση και για την Sara Lee που σκοπεύει να πωλήσει θυγατρική στην Ευρώπη προς 2 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές καταγράφουν νέα κέρδη με την τιμή του αργού να κυμαίνεται στα επίπεδα των 47,5 δολαρίων. Κέρδη και για τον χρυσό που διαμορφώνεται στα 935 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 7.185 μονάδες με κέρδη 0,21%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,34%, στις 1.421 μονάδες. Κέρδη 0,15% για τον S&P 500, στις 751 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 2,39%, στις 3.789 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,8%, στις 2.743 μονάδες. Ανοδος 1,64% για τον DAX 30, στις 4.017 μονάδες.

Νωρίτερα ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 3,5% ενώ κέρδη της τάξης του 5,1% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v