Με ”γκρίνια” υποδέχθηκε η Wall την απόφαση OPEC

Τις ειδήσεις για την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής από τον ΟΠΕΚ προσπαθεί να αφομοιώσει η αμερικανική αγορά, με τις τιμές ωστόσο του μαύρου χρυσού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς η απόφαση του Οργανισμού δεν ικανοποίησε τις αγορές. Μικτές οι τάσεις στις ευρωαγορές.

Τις ειδήσεις για την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής από τον ΟΠΕΚ προσπαθεί να αφομοιώσει η αμερικανική αγορά, με τις τιμές ωστόσο του μαύρου χρυσού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς η απόφαση του Οργανισμού δεν ικανοποίησε τις αγορές.

Μικτές οι τάσεις στις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής κατά 8%, ήτοι 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να οδηγήσει τις τιμές κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι.

Εξάλλου, στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, ξεχωρίζει η υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας κατά 6.000 στις 339.000, ενώ η παραγωγικότητα α΄ τριμήνου αναθεωρήθηκε στο 3,8% έναντι του 3,7% που αναμενόταν.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον ISM, που αναμένεται να υποχωρήσει στο 66 το Μάιο από το 68,4 του Απριλίου, ενώ και οι βιομηχανικές παραγγελίες εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 1,4% τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10229,04 μονάδες με απώλειες 0,32%, πτώση 0,45% σημειώνει ο Nasdaq στις 1979,95 μονάδες, ενώ και ο S&P υποχωρεί 0,35% στις 1121,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v