Αποτελέσματα και στατιστικά ωθούν την Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα των κολοσσών Intel και J.P. Morgan Chase και η δυνατή αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου δίνουν νέα ώθηση στην Wall Street. Τεχνολογική στήριξη στις ευρωαγορές.

Τα καλά αποτελέσματα των κολοσσών Intel και J.P. Morgan Chase και η δυνατή αύξηση στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου δίνουν νέα ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 11.052 μονάδες, ο S&P 0,4% στις 1.202 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,69% στος 2.483 μονάδες.

Η Wall Street κινήθηκε χθες με επιφυλακτικότητα, αντιδρώντας στα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa, αλλά πάντως τερμάτισε τελικώς με ήπια άνοδο και πάνω από τις 11.000 μονάδες του δείκτη Dow Jones επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η μετοχή της Intel σήμερα ενισχύεται 4,44% μετά τον τετραπλασιασμό κερδών α΄τριμήνου.

Η J.P. Morgan Chase κερδίζει 1,9% μετά την ανακοινωση αύξηση των κερδών της στα 33,3 δισ. δολ.

Κέρδη αποκομίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μεγάλη στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο, που αντιδρά θετικά στα αποτελέσματα όχι μόνο της Intel αλλά και της ολλανδικής ASML Holding και της γαλλικής Atos Origin.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,79%, ο DAX 0,98%, ενώ ο CAC 0,95%.

Θετικά είναι τα μηνύματα και από το στατιστικό μέτωπο για την αμερικανική οικονομία.

Ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,6% τον Μάρτιο, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν, ενώ ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1%, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές στην συνέχεια ομιλία του διοικητή της Fed, Ban Bernanke, καθώς και την δημοσιοποίηση της έκθεσης Beige Book της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v