Στάση στα υψηλά 5 μηνών για την Wall Street

Ανάπαυση μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών εμφανίζει η Wall Street, με τα απογοητευτικά μεγέθη από την ιδιωτική απασχόληση να συνηγορούν στις επιφυλακτικές τάσεις. Κέρδη στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Ανάπαυση μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τα απογοητευτικά μεγέθη από την ιδιωτική απασχόληση να συνηγορούν στις επιφυλακτικές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 10.964 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αυτή την ώρα αμετάβλητος στις 1.160 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,51% στις 2.387 μονάδες.

Ο Dow εκτινάχθηκε 193 μονάδες χθες φθάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τις 11.000 μονάδες, μετά την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας, που επιτείνει τις προοπτικές αντίστοιχων κινήσεων στις ΗΠΑ, για να τονωθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Η αμερικανική οικονομία έδειξε πάντως σήμερα νέα σημάδια επιδείνωσης, μετά την μεγάλη και απρόοπτη μείωση 39.000 θέσεων εργασίας στην ιδιωτική απασχόληση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Costco Wholesale Corp.βρίσκεται στο επίκεντρο και υποχωρεί 2,3% μετά την ανακοινωση χειρότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης αρχίζει αύριο το βράδυ, με την χρήση της Alcoa Inc.

Κατά τα λοιπά, ο τίτλος της Johnson & Johnson κερδίζει 1,83% μετά την ανακοίνωση της πλήρους εξαγοράς της βιοφαρμακευτικής Crucell.

Η General Electric (+0,49%) ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκε η προσφορά της για την βρετανική Wellstream Holdings.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της προοπτικής ακόμη χαλαρότερης πιστωτικής πολιτικής στον πλανήτη, μετά τα νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στο Τόκιο, ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,8%, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,81% στις 5.681 μονάδες, ο DAX 0,88% στις 6.270 μονάδες, και ο CAC επίσης 0,88% υψηλότερα στις 3.764 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v