Πτωτικές τάσεις στη Wall Street (update2)

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αυξημένες πετρελαικές τιμές, ορισμένα εταιρικά νέα, αλλά και την ομιλία Γκρίνσπαν. Με απώλειες ”έκλεισαν” οι κύριες ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αυξημένες πετρελαικές τιμές, ορισμένα εταιρικά νέα, αλλά και την ομιλία Γκρίνσπαν. Με απώλειες ”έκλεισαν” οι κύριες ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, ο Alan Greenspan κατέθεσε ενώπιον Επιτροπής του Κογκρέσου, δικαιολογώντας την νομισματική πολιτική ενίσχυσης των επιτοκίων που ακολουθεί η Fed.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επανέκτησε τη δυναμική της, ενώ διασκέδασε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα του πετρελαίου, τόνισε πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν προβλέψεις.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η FED θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων στις 21 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, ενισχύονται οι πετρελαικές τιμές, με την τιμή του συμβολαίου future για παράδοση Οκτωβρίου να διαμορφώνεται στα 43,4 δολ. το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Εν τω μεταξύ, η Merrill Lynch χτύπησε ”καμπανάκι” σήμερα για τον κλάδο των κινητών τηλεφώνων, αναφέροντας πως περιμένει λιγότερες παραγγελίες και ενίσχυση των αποθεματικών κατά το τρέχον τρίμηνο. Ο διεθνής επενδυτικός οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Motorola.

Στο επίκεντρο βρίσκονται για μια ακόμη συνεδρίαση, οι μετοχές τεχνολογίας. Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Oracle, μετά από υποβάθμιση από την Piper Jaffrey, σε ”market perform”, λόγω αβεβαιότητας για την στρατηγική εξαγορών της εταιρίας και τις χαμηλότερες αναπτυξιακές προσδοκίες.

Πτωτικά κινείται και η μετοχη της Coca Cola, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι τα μεγέθη του 2004 πιθανόν να διαμορφωθούν κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεών της.

Σημαντικη πτώση καταγράφουν οι τίτλοι της Delta Airlines, ύστερα από την αποκάλυψη ”σχεδίου” της εταιρίας που αφορά την περικοπή 6.000 - 7.000 θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.328 μονάδες με απώλειες 0,14%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,16%, στις 1.855 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,22%, στις 1.118 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με απώλειες ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,16% στις 4.558 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,12% στις 3.677 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να υποχωρεί στις 3.884 μονάδες με απώλειες 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v