Οικονομικά στοιχεία στηρίζουν την Wall Street

Οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις εμπνέουν θετικά πρόσημα στην Wall Street, που άνοιξε με μικτές τάσεις μετά την απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Google και την επιτάχυνση του κινεζικού πληθωρισμού.

Οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις εμπνέουν θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που άνοιξε με μικτές τάσεις μετά την απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Google και την επιτάχυνση του κινεζικού πληθωρισμού.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 12.363 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 1.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,16% στις 2.765 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο στην Wall Street έκλεισε με ήπιες, μικτές διακυμάνσεις χθες, με κέρδη για τις επιχειρήσεις καταναλωτικών αγαθών και ενέργειας

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε αρκετά λιγότερο απ’όσο αναμενόταν σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2010.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης μεταποίησης Empire επιταχύνθηκε αισθητά κατά 4 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 21,7 τον Απρίλιο, στα καλύτερα επίπεδα ενός έτους.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Google υποχωρεί 6% περίπου καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, εξαιτίας αύξησης των δαπανών.

Η Bank of America Corp. αντιδρά με συγκρατημένη πτώση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Mattel Inc. ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στις διεθνείς αγορές, επιβαρυντικά λειτουργεί η ανακοίνωση επιτάχυνσης του κινεζικού πληθωρισμού με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Η ανακοίνωση επιτείνει τους φόβους για επιβολή μέτρων συγκράτησης από την κεντρική τράπεζα, που θα προκαλέσουν επιβράδυνση στην «λοκομοτίβα» της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο με αρνητικά πρόσημα, με πτώση 0,6% για τον Nikkei στην Ιαπωνία.

Στις ευρωαγορές τα πρόσημα ήταν μικτά υπό την επιρροή μιας σειράς επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου από μεγάλες εταιρίες όπως η Nestle και η Syngenta, τα οποία αποδείχθηκαν σε γενικές γραμμές καλύτερα των αναμενόμενων..

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς 0,54% υψηλότερα στις 5.996 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,44% στις 7.178 μονάδες, ενώ ο CAC 0,1% στις 3.974 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v