"Πάρτι" λόγω απασχόλησης στην Wall

Ευφορία προκάλεσαν στην Wall Street τα μεγέθη για την οικονομία των ΗΠΑ, με την "βουτιά" της ανεργίας στο 8,3%. Σε υψηλό 11 ετών ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. Τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές.

Ευφορία προκάλεσαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα μεγέθη για την οικονομία των ΗΠΑ, που έδειξαν την δημιουργία των περισσότερων θέσεων εργασίας σε εννέα μήνες και την πτώση του συντελεστή ανεργίας σε χαμηλό 3 ετών σχεδόν καθώς και περαιτέρω βελτίωση του κλάδου υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,16% στις 12.852 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,32% στις 1.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,58% στις 2.905 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται πάνω από τις 2.900 μονάδες, ένα επίπεδο που δεν είχε αγγίξει από τα τέλη του 2000.

Πέντε σχεδόν μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου 227 εκατομμύρια μετοχές διαπραγματεύονται στις πρωινές ώρες των συναλλαγών.

Η κυρίαρχη είδηση της ημέρας είναι τα μεγέθη για την αμερικανική οικονομία και ειδικά για την απασχόληση. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας αυξήθηκε θεαματικά τον Ιανουάριο κατά 243.000 και το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε μεγάλη, ανέλπιστη, μείωση στο 8,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2009.

Περαιτέρω ώθηση έδωσε στην συνέχεια η ανακοινωση ότι ο δείκτης ISM υπηρεσιών βελτιώθηκε αισθητά στην αμερικανική αγορά τον Ιανουάριο. Ο δείκτης ανήλθε στο 56,8 έναντι 53 στην προηγούμενη μέτρηση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πολλές εταιρίες ανακοινώνουν και σήμερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, μεταξύ των οποίων η Estee Lauder και η Clorox.

Η Acme Packet βουλιάζει 15% σχεδόν καθώς ανακοινωσε καθετη μείωση κερδών.

Ράλι τιμών εμφάνισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από την ευφορία στο αμερικανικο χρηματιστηριο μετά τα πολύ καλά οικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,8% υψηλότερα στις 5.901 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,67% στις 6.767 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,52% στις 3.428 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι τραπεζικές μετοχές, με την HSBC να αποκομίζει κέρδη 2,5%, την Banco Popolare 5,2%, την Barclays 4,2% και την UBS 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v