Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα Q1 «τρομοκράτησαν» τη Wall

Τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Yahoo και BofA καθήλωσαν τη Wall Street. "Βουτιά" για S&P, Nasdaq. Συνεδρίαση υπό το φόβο τρομοκρατικών κτυπημάτων. Ενδοσυνεδριακά κάτω από τα $400 η Apple.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Yahoo και BofA καθήλωσαν τη Wall. Βουτιά για S&P, Nasdaq. Συνεδρίαση υπό το φόβο τρομοκρατικών κτυπημάτων. Ενδοσυνεδριακά κάτω από τα 400 δολ. η Apple (-5,5%).

Αναλυτικά, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Yahoo καθώς οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν οριακά κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών στα 1,09 δισ. δολ. , με τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο στη Wall να παρασύρεται σε βουτιά 1,84%.

Αντίστοιχα, απογοήτευσαν και τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού της Intel καθώς τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 25% στα 20,5 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέον, κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε και η Bank of America. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 20 σεντς έναντι πρόβλεψης για 22 σεντς από τη δημοσκόπηση αναλυτών της Thomson Reuters.

Από πλευράς τίτλων, ενδοσυνεδριακά η Apple υποχώρησε κάτω από τα 400 δολ. για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2011 για να κλείσει ωστόσο η μετοχή με απώλειες 5,5% στα 402,8 δολ.

Πέρα από τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, οι πιέσεις στη Wall Street εντάθηκαν μετά την ανίχνευση επικίνδυνης ουσίας σε επιστολή που απευθυνόταν στον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα ενώ εντοπίστηκαν και επικίνδυνα αντικείμενα σε δύο κτίρια της Γερουσίας.

Στον αντίποδα θετικό αντίκτυπο στην αγορά (περιορίζοντας εν μέρει τις πιέσεις) είχε η δημοσίευση της Beige Book από τη Fed όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η βελτίωση των συνθηκών στον κατασκευαστικό τομέα και η συνεχιζόμενη ανάκαμψη στην αγορά αυτοκινήτων αντιστάθμισε τις αδυναμίες από τις περικοπές στον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,2% στα 86,71 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,25% στα 1.370 δολ./oz.

Στη συνεδρίαση της Wall λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 3,3% στο 0,73 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 2,2% στα 23,95 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow σημείωσε απώλειες 0,94%, στις 14.618,59 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε χαμηλότερα 1,43%, κλείνοντας στις 1.552,00 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 1,84% στις 3.204,67 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις ελαφρώς ανοδικά αλλά «γύρισαν» πτωτικά από νωρίς το μεσημέρι. Απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από κολοσσούς όπως η βρετανική αλυσίδα λιανικού εμπορίου Tesco καθώς και η φήμη για επικείμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας παρατέθηκαν ως εξηγήσεις για την πτώση.

Σημειώνεται ότι οι φήμες επιβεβαιώθηκαν καθώς ο οίκος Egan Jones υποβάθμισε τη πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε Α από Α+.

Σε χαμηλό 2013 έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600
και αντίστοιχα ο δείκτης FTSE σημείωσε πτώση 0,96% στις 6.244 μονάδες, ο DAX διολίσθησε 2,34% στις 7.503 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 2,35% χαμηλότερα στις 3.599 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v