Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kύπρος: Πρόταση νόμου για άνοιγμα αγοράς γιατρών

Σε δηλώσεις του ο Γ. Λιλλήκας εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι γιατροί που ξεχωρίζουν και για την επιστημονική τους κατάρτιση με δημόσιες τοποθετήσεις τους καλούν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Kύπρος: Πρόταση νόμου για άνοιγμα αγοράς γιατρών

Πρόταση Νόμου που να τροποποιεί τη νομοθεσία για να ανοίξει η αγορά των γιατρών στην Κύπρο έτσι ώστε να λειτουργήσει το ΓεΣΥ, θα καταθέσει τη Παρασκευή στη Βουλή η Συμμαχία Πολιτών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία της Συμμαχίας, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι γιατροί που ξεχωρίζουν και για την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και για την ευρύτερη προσφορά τους στα κοινά του τόπου, με δημόσιες τοποθετήσεις τους καλούν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι το ΓεΣΥ είναι ένα εθνικό στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε, είπε.

Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ αλλά και κάποιοι άλλοι γιατροί άρχισαν να εκπέμπουν μηνύματα αποκλεισμού γιατρών από την άσκηση του επαγγέλματος στην Κύπρο, εκμεταλλευόμενοι τις πρόνοιες που η νομοθεσία περιλαμβάνει όσον αφορά στον τρόπο αδειοδότησης των γιατρών.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε, ένας επαγγελματικός σύνδεσμος, όποιος και να είναι αυτός, για καθαρά στενά οικονομικά ή επαγγελματικά συμφέροντα να αποκλείσει άλλους επαγγελματίες από το να ενταχθούν στην κυπριακή κοινωνία και αγορά. Αυτό συνιστά εκμετάλλευση μιας νομοθεσίας για να κρατήσουν τον τομέα της υγείας όμηρο κάποιων άλλων συμφερόντων», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως για να αποκλειστεί αυτή η ομηρία, ως Συμμαχία Πολιτών έχουν ετοιμάσει και την Παρασκευή θα την καταθέσουν στη Βουλή, τροποποίηση της νομοθεσίας έτσι ώστε να μην έχει πλέον την πλειοψηφία ο ΠΙΣ στο συμβούλιο εκείνο το οποίο αποφασίζει με επαγγελματικά και επιστημονικά μόνο κριτήρια για το ποιος δικαιούται να ασκήσει το επάγγελμα της ιατρικής στην Κύπρο. «Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα ανοίξει η αγορά, θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές και για το κράτος και για τους ασθενείς και ταυτόχρονα θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι το στοίχημα της υγείας η Πολιτεία θα το κερδίσει και το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνείδηση της τεράστιας πλειοψηφίας των γιατρών θα τους οδηγήσει, παρά τις παραινέσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΙΣ, να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Κύπριους ασθενείς γιατί αυτό επιβάλλει και η κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και το επάγγελμα της ιατρικής.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v