Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κυπριακό δημόσιο 309 ακίνητα της πρώην Συνεργατικής

Τα ακίνητα αυτά θα παραχωρηθούν για χρήση σε 153 κοινότητες και 14 δήμους είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.

Στο κυπριακό δημόσιο 309 ακίνητα της πρώην Συνεργατικής

Την απόκτηση 309 ακινήτων αξίας €82 εκ. της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας, τα οποία διαχειρίζεται η ΚΕΔΙΠΕΣ αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Τα ακίνητα αυτά θα παραχωρηθούν για χρήση σε 153 κοινότητες και 14 δήμους είπε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι η συνολική αξία αυτών των ακινήτων ανέρχεται στα €57 εκ.

«Άλλα τρία ακίνητα, δύο στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό, αξίας €22 εκ. θα χρησιμοποιηθούν για στέγαση κυβερνητικών υπηρεσιών».

Πρόσθεσε ότι στη Λεμεσό θα αποκτηθεί και το θέατρο Ριάλτο αξίας €3,2 εκ για το οποίο πρόθεση είναι να συνεχίσει ως θεατρικός χώρος.

«Το ποσό απόκτησης δεν θα καταβληθεί με χρηματική μορφή αλλά θα υπάρξει ισόποση μείωση της οφειλής της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος. Στην πράξη αποτελεί το πρώτο μέρισμα που λαμβάνει όχι σε χρηματική μορφή άλλα στην μορφή ακινήτων που υπήρχε έντονη ανάγκη τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από τις υπηρεσίες του κράτους», σημείωσε.

Πηγή: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v