Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνοκύπριες συνελήφθησαν στα κατεχόμενα επειδή φωτογράφιζαν το σπίτι τους

Πρόκειται για δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, ηλικίας 50 και 20 ετών, οι οποίες θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την τουρκική εισβολή.

Ελληνοκύπριες συνελήφθησαν στα κατεχόμενα επειδή φωτογράφιζαν το σπίτι τους

Στην σύλληψη μάνας και κόρης προχώρησαν οι κατοχικές αρχές, στην κατεχόμενη Μόρφου, όπως μεταδίδει το sigmalive.com. Πρόκειται για δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, ηλικίας 50 και 20 ετών, οι οποίες θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την τουρκική εισβολή.

Οι δύο γυναίκες, έγιναν αντιληπτές και «συνελήφθησαν» με την αιτιολογία ότι φωτογράφιζαν στρατιωτική ζώνη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τ/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν, η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή το 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Μητέρα και κόρη «συνελήφθησαν» με την αιτιολογία ότι έβγαζαν φωτογραφίες σε στρατιωτική ζώνη και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον «στρατοδικείου».

Σύμφωνα με τον κ. Ονέν, ο σύζυγος της συλληφθείσας ζήτησε να τις επισκεφτεί, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε κάποια ένσταση από την πλευρά των κατοχικών αρχών, χωρίς ωστόσο να έχει ο κ. Ονέν πληροφόρηση αν τελικά αυτό συνέβη.

Όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα, μάνα και κόρη,  μεταφέρθηκαν στις λεγόμενες «φυλακές» των κατεχομένων και όπως αφήνουν να διαρρεύσει οι κατοχικές αρχές, πρόθεσή τους είναι να οδηγηθούν αύριο ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

Ενήμερο από την πρώτη στιγμή είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την απελευθέρωση των δύο γυναικών, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v