Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη στην Κύπρο σχεδιάζει ο Πομπέο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, τον Νίκο Αναστασιάδη καθώς και με τον Μουσταφά Ακιντζί το πρώτο δεκαπενθήμερο της χρονιάς.

Επίσκεψη στην Κύπρο σχεδιάζει ο Πομπέο

Σχέδια να επισκεφθεί την Κύπρο έχει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του philenews.com, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός ης αμερικανικής διπλωματίας φέρεται να περιλαμβάνει –εκτός απροόπτου– σε περιοδεία του στην περιοχή και την Κυπριακή Δημοκρατία, για να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μάικ Πομπέο βρίσκεται στο στάδιο να αποφασίσει να επισκεφθεί την Κύπρο το πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας χρονιάς για να συνεχίσει τις συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου.

Πάντως, μια επίσκεψη Πομπέο, δύο περίπου μήνες μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην Ουάσινγκτον στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Ο κ. Πομπέο θα συναντηθεί, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Επίσης αναμένεται να συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v