Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Λύση δυο κρατών στην Κύπρο

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η εκκίνηση συζητήσεων στη βάση μιας ομοσπονδίας θα είναι χάσιμο χρόνου», δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος. Προκαλεί δηλώνοντας ότι θα ήθελε να επισκεφτεί τα Βαρώσια για πικ νικ.

Ερντογάν: Λύση δυο κρατών στην Κύπρο

Λάδι στη φωτιά του Κυπριακού ρίχνει ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσεις του σε συνέντευξη τύπου με τον νέο τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση υπό τις παρούσες παραμέτρους ακολουθώντας μια διαπραγματευτική διαδικασία που είχε διάρκεια πάνω από μισό αιώνα», δήλωσε κατηγορώντας την Λευκωσία γιατί όπως υποστηρίζει μπλόκαρε προηγούμενες προσπάθειες για εύρεση λύσης.

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η εκκίνηση συζητήσεων στη βάση μιας ομοσπονδίας θα είναι χάσιμο χρόνου. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι μια λύση δυο κρατών πρέπει να μπει στο τραπέζι με μια ρεαλιστική πρόταση».

Η Τουρκία, σημειώνει το Reuters, έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν ότι χρειάζεται ένας μηχανισμός δυο κρατών για να λυθεί το κυπριακό αλλά έχει κατηγορήσει τη Λευκωσία ότι δεν μπαίνει σε συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο Ερ. Τατάρ είπε ότι μια τουρκική πρόταση για άτυπη συνάντηση μεταξύ Τουρκίας, κατεχόμενων, Λευκωσίας, Ελλάδας και ΟΗΕ ήταν «η τελευταία ευκαιρία» για συμφωνία.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, ο Ερντογάν που θα επισκεφτεί τα κατεχόμενα στα μέσα Νοεμβρίου δήλωσε ότι θα ήθελε ένα πικ νικ στα Βαρώσια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v