Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEE Gaming (Αλ. Φουρλής): Τη διοίκηση της εταιρείας ζητούν οι ομολογιούχοι

Οι ομολογιούχοι ζητούν από το δικαστήριο να διορίσει στην εταιρεία τριμελή προσωρινή διοίκηση, αποτελούμενη από πρόσωπα της επιλογής τους. Το ιστορικό της κόντρας.

SEE Gaming (Αλ. Φουρλής): Τη διοίκηση της εταιρείας ζητούν οι ομολογιούχοι

Αίτημα διορισμού προσωρινής διοίκησης κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι ομολογιούχοι κατά της SEE Gaming του επιχειρηματία Αλέξανδρου Φoυρλή (δεν σχετίζεται με τη γνωστή εισηγμένη) και κατά των λοιπών μελών του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας.

Η υπόθεση ξεκίνησε από το 2018, όταν η SEE Gaming, συμφερόντων Αλέξανδρου Φoυρλή, εξέδωσε εταιρικό ομόλογο που εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Έκτοτε οι ομολογιούχοι μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις και εμπειρίες έχουν καταγράψει από την προαναφερθείσα επιλογή τους.

Ειδικότερα, η SEE Gaming σταμάτησε να πληρώνει τα «κουπόνια» από τον Ιούλιο του 2020 και μετά, χωρίς να έχει εκδώσει ακόμη οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2019(!) και με τον Αλέξανδρο Φoυρλή -σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή- να είχε… δανειστεί από την εταιρεία το ποσό του 1,47 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά οδήγησαν σε αναστολή της διαπραγμάτευσης του ομολόγου στο κυπριακό χρηματιστήριο και πως σήμερα η SEE Gaming δεν ασκεί οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, στις 25 Αυγούστου του 2020 οι ομολογιούχοι κατήγγειλαν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης το σχετικό δάνειο και το Νοέμβριο του ίδιου έτους υπέβαλαν μήνυση Φoυρλή.

Οι ομολογιούχοι ζητούν τώρα από το δικαστήριο να διορίσει στη SEE Gaming τριμελή προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από πρόσωπα της επιλογής τους. Σύμφωνα με το αίτημά τους, η διοίκηση θα επιφορτισθεί αποκλειστικά με την εκπροσώπηση της συγκεκριμένης εταιρείας στις δίκες κατά των μελών της διοίκησής της.

Αποκλειστική αρμοδιότητα της προσωρινής διοίκησης θα είναι:

(α) να δηλώσει στο όνομα και για λογαριασμό της SEE Gaming παράσταση πολιτικής αγωγής στην εκκρεμούσα ποινική υπόθεση προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον του Αλέξανδρου Φoυρλή καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου για τις πράξεις της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, τελεσθείσας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή,

(β) να διορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους της επιλογής της για να εκπροσωπήσουν στην ανωτέρω ποινική υπόθεση,

(γ) να υποβάλει στο όνομα και για λογαριασμό της SEE Gaming έγκληση για οιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη, που στρέφεται κατά της περιουσίας ή της ιδιοκτησίας της και η οποία έχει τελεσθεί σε βάρος της εταιρείας μετά τη λήψη του από 05.02.2018 Ομολογιακού Δανείου, και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής,

(δ) να ασκήσει αγωγή ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων σε βάρος των μελών διοίκησης της SEE Gaming προς αποκατάσταση της ζημίας που η τελευταία έχει υποστεί από τις ανωτέρω αναφερόμενες πράξεις και παραλείψεις τους, και να διορίζει πληρεξουσίους δικηγόρους της επιλογής της για να εκπροσωπήσουν την εταιρία στην αστική υπόθεση, και

(ε) να ενεργεί οτιδήποτε είναι απαραίτητο προς εκτέλεση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων.

Η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 30.5.2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v