Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοϊδης: Στόχος η επιτάχυνση των επενδύσεων

Η επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων, η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η υγιής λειτουργία της αγοράς και η ενίσχυση της ρευστότητας είναι οι βασικοί στόχοι του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Χρυσοχοϊδης: Στόχος η επιτάχυνση των επενδύσεων
Η επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων, η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η υγιής λειτουργία της αγοράς και η ενίσχυση της ρευστότητας είναι οι βασικοί στόχοι του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόνισε ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης, σε ομιλία του στο 3ο Αραβοελληνικό Φόρουμ.

«Προχωράμε αποφασιστικά και γρήγορα στην υλοποίηση κοινών στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων», τόνισε ο Υπουργός.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα διαφορετική. Είναι μια άλλη χώρα, με αξιόπιστη κυβέρνηση, μια χώρα που βαδίζει σταθερά στο δρόμο της μακροπρόθεσμης σταθερότητας και ανάπτυξης», επισήμανε ο Υπουργός, εκφράζοντας τη πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση.

Ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ανέπτυξε τις προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου, για την τόνωση της αγοράς και της οικονομίας, επικεντρώνοντας στα εξής σημεία:

• Την επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων και τη γρήγορη, διαφανή και αποτελεσματική αξιοποίηση και των κοινοτικών πόρων.

• Την υγιή λειτουργία της αγοράς, με σεβασμό στη νομοθεσία. Δυστυχώς στη χώρα υπάρχουν πολυεθνικές επιχειρήσεις που δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα γίνει ανεκτό σε μια χώρα που δοκιμάζεται από την κρίση.

• Την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μέσα από μια συμφωνία με τις τράπεζες για να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν και αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία.

• Την τόνωση των εξαγωγών, ώστε να αυξηθεί σταδιακά η συμμετοχή τους στο ΑΕΠ.

• Τη μεθοδική προσπάθεια να «ξεκολλήσουν» ένα-ένα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δίνοντας πολύτιμες «ανάσες» στην οικονομία και στην αγορά.

• Την ανάδειξη, με στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές ανά κλάδο, ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου με οικονομικές δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας: Τουρισμός, Ναυτιλία,
Ενέργεια (Πράσινη Ανάπτυξη), Αγροτοδιατροφικός Τομέας, Ιατρική και Κοινωνική Φροντίδα.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο αναπτυξιακός νόμος «που αλλάζει το status δεκαετιών, βάζοντας στην άκρη τις άμετρες επιδοτήσεις και θέτοντας στο επίκεντρο τη νέα οικονομία της γνώσης, της καινοτομίας, της υψηλής προστιθέμενης αξίας.»

Καταλήγοντας, ο Υπουργός τόνισε: «Απέναντι στο κλίμα της απαισιοδοξίας που καλλιεργούν κάποιοι, απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που γνωρίζουν από ρίσκο και δοκιμασίες και σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ελπίδα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v