Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λοβέρδος: "Δεν μπορεί να πωληθεί το Ντυνάν"

Με βάση το ισχύον καθεστώς, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Λοβέρδος: Δεν μπορεί να πωληθεί το Ντυνάν
Οριστικό τέλος στη σχεδιαζόμενη πώληση από τον κ. Α. Μαρτίνη του Ερρίκος Ντυνάν έθεσε σήμερα ο κ. Α. Λοβέρδος, επικαλούμενος τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου του κοινωφελούς ιδρύματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όποιος νομίζει ότι θα κάνει το αφεντικό θα έχει απέναντί του το υπουργείο Υγείας».

Το euro2day με εκτενή δημοσιεύματα είχε στηλιτεύσει την προκλητική και παράδοξη «εμμονή» του κ. Α. Μαρτίνη να προχωρήσει στην πώληση του νοσοκομείου όσο και τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή, καθώς προέβλεπε απευθείας διαπραγματεύσεις αποκλειστικά με το Ιατρικό Αθηνών και όχι κάποιον ανοιχτό διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Α. Λοβέρδος, με βάση το ισχύον καθεστώς το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση σύγκρουσης του υπουργείου με τη διοίκηση του νοσοκομείου θα αποσύρει τους τρεις εκπροσώπους που έχει στο διοικητικό του συμβούλιο.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί: «Το νοσοκομείο ιδρύεται και διαλύεται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πρόθεση πώλησης του νοσοκομείου, τόνισε ότι όποιος νομίζει πως θα κάνει το αφεντικό θα έχει απέναντί του το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ο ίδιος θέλει να βοηθήσει το Ερρίκος Ντυνάν. Άλλο αυτό -είπε- και άλλο να καθορίζουν κάποιοι τον ρόλο του υπουργείου Υγείας.

Φαρμακεία

Για το θέμα ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ο υπουργός ανέφερε ότι αναμένει τα σχόλια της ευρωπαϊκής επιτροπής σε σχέση με τις εισηγήσεις τις οποίες έχει ο ίδιος αποστείλει.

Άφησε, όμως, ανοιχτά όλα τα θέματα, λέγοντας να παραμένουν ανοιχτά τα φαρμακεία τη Δευτέρα και την Τετάρτη όλη την ημέρα.

Επιτροπή

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, ο υπουργός Υγείας συνέστησε ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών, έργο της οποίας είναι η κατάθεση έως τον Μάιο λεπτομερούς έκθεσης για συνολική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Συντονιστής της επιτροπής είναι ο καθηγητής και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Μόσιαλος. Η επιτροπή θα ασκεί έλεγχο επί των ελέγχων που πραγματοποιούνται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα μπορεί να εισηγείται ακόμη και αναθεώρηση του μνημονίου.

Δ.Κ.

Πηγή: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v