Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση για βοήθεια

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το συντομότερο ώστε να ανταλλαγούν απόψεις με την νέα κυβέρνηση δηλώνει το eurogroup. Καταλαβαίνουμε τις προσπάθειες που έγιναν, προσθέτει. Δηλώσεις αξιωματούχων.

ΕΕ: Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση για βοήθεια
Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις με την νέα κυβέρνηση δηλώνει το eurogroup. Καταλαβαίνουμε τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν, προσθέτει.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα το eurogroup αναφέρει:

Το eurogroup έλαβε υπόψη τα πρώτα αποτελέσματα από τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουλίου τα οποία φαίνεται ότι επιτρέπουν την δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα που θα επαναφέρει τη χώρα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Το eurogroup καταλαβαίνει τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από τους Ελληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη εγγύηση για την Ελλάδα προκειμένου να υπερκεράσει τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για ένα μέλλον μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη.

Το eurogroup επαναλαμβάνει την δέσμευση του να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσαρμογής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Το eurogroup προσβλέπει στον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης που θα αποδεχθεί το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο η Ελλάδα και το eurogroup δεσμεύτηκαν νωρίτερα φέτος.

Το Eurogroup αναμένει ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό, όταν η νέα κυβέρνηση έχει σχηματιστεί, προκειμένου να ανταλλαχτούν απόψεις με την νέα κυβέρνηση για το πώς θα κινηθούμε και να ετοιμάσει την πρώτη αναθεώρηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας.


Μπαρόζο - Ρομπέι: Μίλησε ο ελληνικός λαός

Ανακοίνωση για τις ελληνικές εκλογές εξέδωσαν και οι Μπαρόζο - Ρομπέι. Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ αναφέρουν:

"Ο Ελληνικός λαός μίλησε. Σεβόμαστε απόλυτα τη δημοκρατική τους επιλογή. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα επιτρέψει τη δημιουργία σύντομα μίας νέας κυβέρνησης

Χαιρετίζουμε το κουράγιο και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν πλήρη αίσθηση των θυσιών που απαιτούνται από αυτούς για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και το χτίσιμο μίας νέας βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα.

Το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και το Eurogroup είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η ανάπτυξη, ευημερία και η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Έλληνες πολίτες

Δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα, για να πετύχει αυτούς τους στόχους".

Φάιμαν: Eλπίζουμε σε φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση

Ελπίζουμε για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, υπάρχει η ευκαιρία με αυτή την εκλογή, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Βερνερ Φάιμαν. Ειναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που τοποθετείται επισήμως στο εκλογικό αποτέλεσμα. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

"Το σημαντικό είναι ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, μια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί σε δύο πυλώνες. Σε μια βιώσιμη εξυγίανση με διαρθρωτικές αλλαγές και την ανάπτυξη... με απαραίτητες προϋποθέσεις ο ελληνικός λαός να μπορεί να αναπνεύσει… πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι άνθρωποι μπορούν να λαμβάνουν επαρκώς φάρμακα », είπε ο καγκελάριος.

Σόιμπλε: Ψήφος υπερ του προγράμματος

Ψήφο υπερ του προγράμματος και της παραμονής στο ευρώ θεωρεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ο γερμανός υπουργός οικονομικών. Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι ο δρόμος δεν θα είναι σύντομος, ούτε ευχάριστος. Το πρόγραμμα ανοίγει, όμως, ένα δρόμο για την Ελλάδα.

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε σε σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ελπίζει ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα θα οδηγήσει το ταχύτερο στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα κάνει «εγκαίρως προόδους» όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Συγχαίρουμε τον Ελληνικό λαό για τη διεξαγωγή εκλογών σε μια τόσο δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν γρήγορα στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα κάνει εγκαίρως προόδους όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

«Όπως έχει πει ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, σεβόμενη τη δέσμευσή της και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», κατάληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v