Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ελλάδα και Ευρώπη θα κάνουν αυτό που πρέπει"

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην ευρωζώνη, είπε ο Hollande. Τόνισε ότι περιμένει την τρόικα. Ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι αντοχές των Ελλήνων. Η επιτυχία μας θα είναι επιτυχία της ΕΕ, είπε ο Σαμαράς.

Ελλάδα και Ευρώπη θα κάνουν αυτό που πρέπει
Οι προσπάθειες της Ελλάδας για τα τελευταία 2,5 χρόνια πρέπει να αναγνωριστούν, είπε ο Francois Hollande. "Για μένα δεν τίθεται θέμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει", σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.

«Η έκθεση της τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές που αποφάσισε ο ελληνικός λαός. Όταν αυτό γίνει τότε και η Ευρώπη πρέπει να κάνει ότι πρέπει να κάνει», σημείωσε και προσέθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στην Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Τόνισε ότι χρειάζονται δεσμεύσεις και από τις δυο πλευρές αλλά και αποφάσεις, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει οι κινήσεις να γίνονται έχοντας υπόψη τις αντοχές που έχει ο ελληνικός λαός.

Η χώρα θα πρέπει "να δείξει την αξιοπιστία του προγράμματός της και τη βούληση να φτάσουν τα προγράμματα μέχρι το τέλος και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τι μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Hollande.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας αρχικά στα γαλλικά, εξέφρασε την ευχαρίστηση του για τη συνάντηση που έγινε σε μια μέρα γιορτής για τη Γαλλία (απελευθερώθηκε το Παρίσι). Επανέλαβε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι ισχυρές.

"Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω στον γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στην Ευρώπη και να έχει τον ρόλο που της πρέπει. Η επιτυχία της Ελλάδας θα δείξει ότι και η Ευρώπη μπορεί να λύσει τα προβλήματα της", είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Μοιραζόμαστε την ίδια άποψη, ότι η ανάκαμψη είναι αυτή που θα βοηθήσει να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Οικονομίες που αργοπεθαίνουν από την ύφεση δεν εξυγιαίνονται αλλά πεθαίνουν. Δεν πετυχαίνουν τους στόχους και εμείς θέλουμε να πετύχουμε».

Επανέλαβε ότι «είμαστε υπερήφανος λαός, δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ανάπτυξη».

«Ευρώπη σημαίνει Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα, όρθια τη Δημοκρατία και ακέραιη την αξιοπρέπειά τους».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v