Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Πήρε πίσω το φόρο πολυτελείας στα σκάφη

Παίρνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών το φόρο πολυτελείας στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Αποσύρρονται και οι διατάξεις για πρόσθετους φόρους σε φοροπαραβάσεις.

ΥΠΟΙΚ: Πήρε πίσω το φόρο πολυτελείας στα σκάφη
Παίρνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών το φόρο πολυτελείας στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ίδιο γίνεται και με τις διατάξεις που είχαν προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο με τις οποίες επιβάλλονταν πρόσθετοι φόροι για παραβάσεις του κώδικα φορολογικής απεικόνισης, μεταξύ άλλων για λήπτες εικονικών τιμολογίων. Οι τελευταίες αυτές διατάξεις αναμένεται να κατατεθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Σε ότι αφορά την απαλλαγή των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, η απόσυρση του φόρου πολυτελείας έγινε, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και στο πλαίσιο της προωθούμενης επιβολής ετήσιου τέλους πλόων σε κάθε σκάφος που εισέρχεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τέλος, περιορίζεται το εύρος εφαρμογής της εισφοράς σε ναυτιλιακές εταιρείες για την εισαγωγή συναλλάγματος που πραγματοποιούν μόνο σε ναυλομεσίτες και μεσίτες αγοραπωλησίας σκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v