Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Σαμαρά για τις επενδύσεις

Στα κρούσματα βίας απέναντι στις επενδύσεις αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όλα τα κόμματα να προστατεύσουν το συμφέρον του ελληνικού λαού. Επίθεση από Τσίπρα σε Σαμαρά και "ανταπάντηση" από Βενιζέλο.

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Σαμαρά για τις επενδύσεις
Στα κρούσματα βίας απέναντι στις επενδύσεις με έμφαση στην επίθεση στις Σκουριές της Χαλκιδικής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όλα τα κόμματα να προστατεύσουν το συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Τι νόημα έχει να πάλευεις για επενδύσεις όταν κάποιοι προσπαθούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση και εθνική δολιοφθορά τι είναι; Αλλά αυτά θα τελειώσουν. Το είδατε και με την απόπειρα απόδρασης. Υπάρχει κράτος με σοβαρότητα».

Για το αγροτικό ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «παρά την κρίση βρίσκουμε χρήματα για να στηρίξουμε τους αγρότες». «Δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μια φόρα τον χρόνο. Θέλουμε να τους αναβαθμίσουμε, θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις και όχι προσωρινές. Ασκούμε την αγροτική πολιτική με τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης όπως συμβαίνει σε όλους κοινωνικές τάξεις».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε ξένες εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά αγροτικών προϊόντων και ήδη υπογράφονται συμφωνίες. «Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που υπάρχει πλέον στην χώρα μας».

Επίσης επισήμανε ότι θα προχωρήσει μέσα στην τετραετία στην μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Ο Αντώνης Σαμαρά αναφέρθηκε σε αλλαγές που θα υπάρξουν στο συνταξιοδοτικό.
«Όποιος έχει 42 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών θα βγαίνουν στην σύνταξη στα 62 χρόνια. Θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα αναφέρεται ότι όσοι χρωστούν 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ θα μπορούν να βγουν και αυτοί στην σύνταξη και τα συγκεκριμένα χρήματα θα παρακρατούνται σταδιακά».

Σημείωσε ακόμα πως ήδη γίνονται ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια και άμεσα θα κατατεθεί συγκεκριμένη ρύθμιση.




Τσίπρας: Ψάχνεται για πειρατές

«Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις» είπε ο Α. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί «σκοτώνει την ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Πρωθυπουργό για το θέμα των επενδύσεων τόνισε πως η κυβέρνηση «ψάχνει για πειρατές και όχι για επενδυτές» και επέκρινε τον Α. Σαμαρά που δεν πήγε στα μπλόκα των αγροτών.

«Ο Πρωθυπουργός πήγε μέχρι το Κατάρ και δεν πήγε μέχρι την Λάρισα να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ο πλούτος της χώρας είναι οι εργαζόμενοι και σε αυτούς θα πρέπει να σταθούμε δίπλα. Οι επενδύσεις θα δώσουν κάποια ψίχουλα. Βεβαίως χρειαζόμαστε επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά χρειαζόμαστε επενδυτές και όχι πειρατές. Αλλά το real estate δεν επένδυση όπως έγινε στην Χαλκιδική και στην συνέχεια στην Θράκη αλλά εκεί δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δήμαρχος της ΝΔ στην Κομοτηνή».

Παράλληλα ο Α. Τσίπρας υποστήριξε πως οι επενδυτές έφυγαν λόγο της οικονομική πολιτικής που ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην εξουσία.

«Οι επενδυτές δεν έφυγε επειδή κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έδιωξε. Στα χρόνια τα δικά σας έφυγαν οι επενδυτές από την οικονομική πολιτική που ακολουθήσατε. Εμείς δεν μισούμε τους Γερμανούς, μισούμε όσους θέλουν την καταστροφή της χώρας. Οι κολλητοί και οι διαπλεκόμενοι διώχνουν τους επενδυτές. Ανοίγεται τα επαγγέλματα αλλά την πιο κλειστή κάστα δεν θέλετε να την ανοίξετε».

Ακόμα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού εκεί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι «Μην το παίζεται πόντιος Πιλάτος για την σταύρωση του ελληνικού λαού. Ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για τον Γολγοθά που περνούν οι πολίτες είστε εσείς».




Βενιζέλος: Ο Τσίπρας υπόσχεται τα πάντα στους αγρότες

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον, ότι αντιμετώπισε τους αγρότες ως άλλοθι, αφιερώνοντας 27 λεπτά σε άσχετο πρόλογο και διόμιση μόλις λεπτά για τις θέσεις του για το αγροτικό ζήτημα.
Αναφέρθηκε στο …γραμματολογικό ενδιαφέρον της ομιλίας του, με επιρροές από την Εκκλησία και αναφώνησε «Θου Κύριε φυλακεί το στόματί μου», καθώς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία.

Ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για «επανάληψη ως φάρσα» των παλαιών κομματικών πρακτικών που κατήγγειλε ο ίδιος σε μία προσπάθεια να πλήξει τα άλλα κόμματα. Τον κατηγόρησε ότι υπόσχεται τα πάντα και τον κάλεσε να πει στους αγρότες την αλήθεια.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ.Τσίπρας υπέρ της επένδυσης συγκεκριμένης γερμανικής εταιρίας σε αιολική ενέργεια, υποστήριξε ότι δεν είναι θεσμικά θεμιτό ένας αρχηγός κόμματος να μιλά για συγκεκριμένο επενδυτή, «ούτε πρέπει να πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από τον κ.Σόρος», όπως είπε, επιτιθέμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή του σε ένα από αυτά, όπως λέγεται, κάτι στο οποίο αντέδρασε πάντως από τη θέση του ο κ.Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «παραπολιτική».

Επί της συγκεκριμένης επένδυσης πάντως, τον ‘διόρθωσε’ ότι δεν πρόκειται για την υπογραφή του Γιόσεφ Άκερμαν, αλλά συνεπώνυμου υπαλλήλου της Deutche Bank Λονδίνου. Τον εγκάλεσε τέλος για την μη αναφορά του στις Σκουριές…

Αντίθετα, ο κ. Βενιζέλος, απέδωσε μεγάλη σημασία στην «ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση» που ισχυρίστηκε ότι έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς το συνέδριό του, κάνοντας λόγο για αγροτική επιχειρηματικότητα ως ελπίδα ζωής τόσο για τους υπάρχοντες αγρότες όσο και για νέους ανθρώπους που μπορούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο για να φτιάξουν εκεί τη ζωή τους. Χαρακτήρισε εφικτή την επιδότηση του επιτοκίου για αγροτικά δάνεια, και υποχρέωση των εταίρων μας να τη στηρίξου, μίλησε για περιθώριο δανείων στον αγροτικό τομέα, για μείωση κόστους στην παραγωγή μέσα από την μείωση του ΦΠΑ στα εφόδια και το νυχτερινό ρεύμα και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο