Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδιωτικές κλινικές: Απειλούν με επίσχεση εργασίας

Με επίσχεση εργασίας απείλησε την Πέμπτη ο σύνδεσμος ελληνικών κλινικών την κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά του ΕΟΠΥΥ. Καταγγελία για αναφορά ψευδών στοιχείων προς την τρόικα. Τα αιτήματα του κλάδου.

Ιδιωτικές κλινικές: Απειλούν με επίσχεση εργασίας

Σκληρή γλώσσα εναντίον του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ χρησιμοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών σε σημερινή συνέντευξη τύπου, απειλώντας πως θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και σε νομικές διώξεις πιθανών υπευθύνων.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των κλινικών έδωσαν περιθώριο λίγες ημέρες στην κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης, απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, δηλαδή θα ζητούν από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την άμεση καταβολή μετρητών προκειμένου να τους παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης αναφέρθηκε στη δυσχερέστατη που βρίσκεται ο κλάδος μετά τις συνεχείς αθετήσεις υπογεγραμμένων συμφωνιών που "αποφασίζοντα και διατάσσονται" από τον ΕΟΠΥΥ.

Επιπρόσθετα κατήγγειλε ότι δίνονται πλασματικά στοιχεία στην τρόικα προκειμένου να ληφθούν μέτρα εναντίον του κλάδου της ιδιωτικής υγείας.  Ήδη οι εταιρείες του κλάδου έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την περίπτωση του claw back, ενώ επιφυλάσσονται κάθε νομικού τους δικαιώματος για νομικές ενέργειες εφ' όλης της ύλης.

Μεταξύ των αιτημάτων του κλάδου συγκαταλέγονται:

*Ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων και από το δημόσιο τομέα

*Να μεταφερθούν οι κωδικοί στην κατηγορία που πρέπει

*Να υπάρξει διαφοροποίηση τιμολογίων, ανάλογα με το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει κάθε κλινική

*Να υπάρξει για το 2014 προϋπολογισμός ανά κλινική, προκειμένου οι κλινικές να γνωρίζουν μέχρι ποιου σημείου υπηρεσίες θα προσφέρουν.

*Να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός

Επιπλέον, άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αναφέρθηκαν από το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών είναι:

*Οι κλινικές μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει περίπου το 6% των οφειλών για τα τιμολόγια ως την 31/12/2011, ενώ ο ΕΟΠΥΥ τους έχει καταβάλλει προκαταβολή του Φεβρουαρίου του 2013.

*Ενώ προς την τρόικα αναφέρθηκε από την κυβέρνηση ότι το κόστος των ιδιωτικών κλινικών είναι 1.000 ευρώ ανά περίπτωση και στον δημόσιο τομέα 752 ευρώ, "λησμονήθηκε" ένας κωδικός (άλλες υποχρεώσεις) ύψους 2.500 ευρώ ανά ασθενή για την περίπτωση του δημόσιου τομέα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v