Βενιζέλος: Αποστομωτική απάντηση έδωσαν οι αγορές

Αποστομωτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν την πρόοδο της χώρας έδωσαν οι αγορές, δήλωνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Βιώσιμο το χρέος. Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι λένε ότι κακώς βγήκαμε στις αγορές.

Βενιζέλος: Αποστομωτική απάντηση έδωσαν οι αγορές

Η σημερινή έκδοση του 5ετούς ομολόγου αποτελεί πρακτική επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. «Γινόμαστε αυτεξούσιοι και αποκτάμε τη θεσμική μας ισονομία στην Ευρώπη. Αυτό έγινε με τους τεράστιους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων».

«Μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Θα αποκαταστήσουμε αδικίες και θα ξαναβρούμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν από το 2010. Σε στέρεες όμως βάσειςμ χωρίς να ξαναπεράσουμε τα ίδια», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσους στο εξωτερικό αρνούνται να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα.

«Η επιστροφή στις αγορές είναι εφάμιλλη για να μην πω καλύτερη από αυτήν που έγινε στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που είναι συγκρίσιμες χώρες».

«Αντιφάσκουν με τον εαυτό τους οι πολιτικοί αρχηγοί που τώρα διαμαρτύρονται για την έξοδο στις αγορές. Μας λένε τώρα γιατί δανειζόμαστε από τις αγορές και όχι από τα εντυπωσιακά χαμηλά επιτόκια του μνημονίου. Θα πρέπει να ντρέπονται».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι οι εξελίξεις δείχνουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα πρόσθεσε ότι γίνεται δουλειά στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο υπουργείο Οικονομικών για να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέριες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v