Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Κόβει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες

Τα αποτελέσματα του stress test αποτέλεσαν θετική έκπληξη, αλλά αυτό δεν φάνηκε στις τιμές των μετοχών. Γιατί πιέζονται οι τίτλοι στο χρηματιστήριο. Πού τοποθετεί τώρα τον πήχη. Στα top pick η Alpha και η ΕΤΕ.

Goldman Sachs: Κόβει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες

Το αποτέλεσμα των stress test ήταν δομικά θετικό για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σημειώνει ο οίκος σε ανάλυσή του αλλά αυτό είχε ελάχιστο αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών. Αιτία, η πολιτική αβεβαιότητα η οποία εντάθηκε το τελευταίο διάστημα. 

Όπως αναφέρεται το γεγονός ότι όλες οι τράπεζες πέρασαν τον κάβο του stress test χωρίς να χρειαστούν νέα κεφάλαια αποτέλεσε έκπληξη καθώς δημοσκόπηση που είχε γίνει προ των ανακοινώσεων έδειχνε ότι 20 – 33% των επενδυτών εκτιμούσε ότι δεν θα περάσουν όλες τον έλεγχο.

Σημειώνει μάλιστα ότι, με εξαίρεση την Εθνική Τράπεζα, τα αποτελέσματα των υπόλοιπων είναι ανάλογα αυτών που είχε δείξει η μελέτη της BlackRock, γεγονός που σύμφωνα με την Goldman Sachs αυξάνει την αξιοπιστία και των δυο αξιολογήσεων.

Παρά ταύτα ο οίκος μειώνει τις τιμές στόχους για το επόμενο δωδεκάμηνο κατά 15 έως 19% εξαιτίας των υψηλότερων ρίσκων που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική αγορά.

Διατηρεί ως κορυφαίες επιλογές τις Alpha Bank και Εθνική στις οποίες δίνει σύσταση «αγοράς», ενώ «ουδέτερη» είναι η σύσταση για τις Πειραιώς και Eurobank.

Τα περιθώρια ανόδου για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, όπως φαίνεται και στον πίνακα είναι από 16 έως 31% παρά τη μείωση των τιμών στόχων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v