Βενιζέλος: Σκληρή και δύσκολη η διαπραγμάτευση

Πριν την εκλογή Προέδρου οι πολίτες θα γνωρίζουν όλη τη συμφωνία με τους εταίρους και θα μπορούν να επιλέξουν, τόνισε ο Βενιζέλος. Αισιόδοξος για έγκαιρη ολοκλήρωση των (τελευταίων) διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Δεν έχουν ανοίξει νέα ζητήματα λέει ο Χαρδούβελης.

Βενιζέλος: Σκληρή και δύσκολη η διαπραγμάτευση

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά είναι η τελευταία πριν από την έξοδο από την τρόικα και γι' αυτό αξίζει τον κόπο», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ενημερώθηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό από τον Γκίκα Χαρδούβελη για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Αυτή τη στιγμή έχουμε διπλό στόχο: να ολοκληρώσουμε την τελευταία επιθεώρηση και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη φάση μέσα στο πλαίσιο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο να είμαστε μια φυσιολογική χώρα αλλά με ένα θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνουν εύκολα παιχνίδια στην πλάτη μας. 

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα επιστρέψει εγκαίρως η τρόικα ώστε να υπάρξει έγκαιρα συμφωνία για την αξιολόγηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο ελληνικός λαός θα έχει το συντομότερο δυνατό και πάντως πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όλη τη συμφωνία με τους εταίρους, ώστε να σταθμίζει τα δεδομένα».

Τότε όπως σημείωσε θα μπορεί να επιλέξει: «Είτε θα έχουμε μια συγκεκριμένη και σίγουρη λύση ή μια λύση που δεν μπορεί να περιγραφεί ακριβώς και θα είναι υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο "δεν υπάρχουν πιέσεις της τρόικας. υπάρχει μια διαπραγμάτευση σε πολλά επίπεδα και είναι πολύπλοκη. Η Αθήνα απαντά με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό. Δηλαδή ότι θα πάμε σε μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, θα πάμε σε μια λύση με διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει ο ελληνικός λαός, ο οποίος θέλει καλύτερο δημόσιο τομέα, καλύτερη δημόσια διοίκηση, καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών. Αυτό τους δίνουμε. Τους δίνουμε πράγματα, που ούτως ή άλλως έχει ανάγκη ο τόπος, η οικονομία, η ανταγωνιστικότητα, η απασχόληση και το μέλλον των παιδιών μας.»

Χαρδούβελης: Η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα

Την αισιοδοξία του πως σύντομα η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που εντάσσονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


Real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v