Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναστολή λειτουργίας οδεύει η ΔΗΜΑΡ

Στα σκαριά προεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα φέρεται να έχει συζητήσει ο κ. Κουβέλης με βουλευτές του. Αύριο έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τι λέει η Αγ. Κωνσταντίνου

Σε αναστολή λειτουργίας οδεύει η ΔΗΜΑΡ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, καθώς οδεύει προς αναστολή λειτουργίας και προεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο Φώτης Κουβέλης έχει προαναγγείλει τη σύγκλιση με την αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό, ωστόσο οι εξελίξεις και η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επιταχύνουν τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών που δικαιούται το πρώτο κόμμα, εάν υπάρχει συνασπισμός κομμάτων.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το θέμα φέρεται να έχει συζητήσει ο κ. Κουβέλης με τους βουλευτές του, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, λαμβάνοντας υπόψιν και τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, η ΔΗΜΑΡ δεν δείχνει να έχει άλλη επιλογή. Ως «αντάλλαγμα» θα προσφέρει την αρνητική ψήφο στην προεδρική εκλογή, επισπεύδοντας ουσιαστικά τις εκλογές.

Απαντώντας στις πληροφορίες το κόμμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η ΔΗΜΑΡ από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις. Από αυτή τη θέση εργάζεται για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερες σκέψεις να μην ψηφίσουν πρόεδρο κάνουν και οι τρεις βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα είχαν υπογράψει επιστολή μαζί με άλλους πέντε ανεξάρτητους, ζητώντας μεταξύ άλλων εκλογή προέδρου τώρα.

Σχετική δήλωση έκανε σήμερα η Νίκη Φούντα, καθώς και ο Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η πολιτική συγκυρία αδικεί την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Τη δική της σημασία προφανώς είχε η χθεσινή συνάντηση του κ. Κουβέλη με την Νίκη Φούντα και τον Θωμά Ψύρρα. 

Με ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Αγίου Κωνσταντίνου τονίζει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της, έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v