Σαμαράς: Ώρα ευθύνης για τους βουλευτές

Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για την ΠτΔ και στις τρεις ψηφοφορίες επανέλαβε ο πρωθυπουργός. Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι οι αγορές φοβούνται τα σχέδιά του. Θα τιμωρηθεί όποιος εκβιάζει για πρόωρες εκλογές, τόνισε.

Σαμαράς: Ώρα ευθύνης για τους βουλευτές

«Είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές μας να δουν τα πράγματα, να μετρήσουν τη συνέπεια των επιλογών τους από εδώ και εμπρός και να πάρουν τις αποφάσεις τους».

Αυτό δήλωσε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης από τη βήμα της εκδήλωσης της ΕΣΕΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες.

Ο κ. Σαμαράς για μια ακόμα φορά εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και κρατισμού.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν την πορεία της χώρας με εκβιασμό για εκλογές, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κυβέρνησης να φέρει πιο μπροστά τη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας «ήταν μια πράξη ευθύνης να επισπεύσουμε τη διαδικασία».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Ελλάδα κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της και βγαίνει ένα χρόνο νωρίτερα από το Μνημόνιο, αν και ορισμένοι, όπως είπε, επεδίωξαν να το ματαιώσουν και τώρα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με εκβιασμό για πρόωρες εκλογές με όχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ για μήνες δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι αγορές φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην άνοδο των spread και την πτώση των αγορών, ενώ επεσήμανε ότι η παρουσία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα στο Λονδίνο ενέτεινε το κλίμα ανησυχίας.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η αντιπολίτευση στιγματίζει τους βουλευτές και επιδίδεται σε ιδεολογική τρομοκρατία, ενώ εκτίμησε ότι ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιον εκβιάζει για πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «ο λαϊκισμός διέλυσε τον τόπο και ο κρατισμός διέλυσε την οικονομία, τώρα η Ελλάδα μπαίνει χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού στην επόμενη ημέρα. Κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να το εμποδίσουν και να μας γυρίσουν στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους. Αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες είναι η ομαλότητα και η ανάπτυξη. Η αλήθεια και η δημοκρατική ευθύνη να νικήσουν και η Ελλάδα θα προχωρήσει με βήματα γοργά με βήματα ανάπτυξης».

Από την πλευρά του πάντως ο αρμόδιος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης απέφυγε να τοποθετηθεί στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός. Απλώς περιορίστηκε να επαναλάβει ότι η βασική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι: βιώσιμο χρέος που θα προκύψει με επαναδιαπραγμάτευση, αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους και μεταστροφή πόρων παραγωγικών, ανθρώπινων, ιδιωτικών, κρατικών προς την παραγωγή και την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v