ΥΜΕ: Εργα 60 εκατ. για αερολιμένα Κέρκυρας

Έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού συνολικού ύψους 60.000.000 ευρώ θα γίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας με στόχο την πλήρη προσαρμογή του στη συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

ΥΜΕ: Εργα 60 εκατ. για αερολιμένα Κέρκυρας
Έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού συνολικού ύψους 60.000.000 ευρώ θα γίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας με στόχο την πλήρη προσαρμογή του στη συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε πρώτη φάση θα βελτιωθεί και θα επεκταθεί η πίστα στάθμευσης αεροσκαφών έτσι ώστε ο Αερολιμένας να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό αεροπλάνων.

Σε δεύτερη φάση θα επεκταθούν οι αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων των επιβατών, θα κατασκευαστούν ειδικά στέγαστρα στους εξωτερικούς χώρους και θα ανεγερθεί νέος πυροσβεστικός σταθμός.

Με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπη, ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Ι. Ανδριανόπουλος, μετέβει το πρωί στην Κέρκυρα και μετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου, όπου από κοινού συντόνισαν το σχέδιο δράσης για την πρόοδο των εργασιών.

Για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση του φετινού καλοκαιριού αποφασίστηκε σειρά ταχύρυθμων έργων για την αποσυμφόρηση της κίνησης και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Αερολιμένα.

Το μεσημέρι, ο Διοικητής της ΥΠΑ και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισκέφθηκαν με ελικόπτερο τα ελικοδρόμια των ακριτικών νησιών Ερεικούσας και Οθωνών και αποφάσισαν έργα για την αναβάθμιση τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο