Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FAZ: Η ΕΚΤ θα «έβλεπε» κεφαλαιακούς ελέγχους

"Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ και η εποπτική αρχή της ΕΚΤ θα αισθάνονταν πιο άνετα εάν υπήρχαν κεφαλαιακοί έλεγχοι που θα απέτρεπαν την αιμορραγία των τραπεζών" φέρεται να δηλώνει η πηγή της εφημερίδας στην ΕΚΤ.

FAZ: Η ΕΚΤ θα «έβλεπε» κεφαλαιακούς ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα "αισθανόταν πιο άνετα" εάν η Αθήνα εισήγαγε κεφαλαιακούς ελέγχους για να περιορίσει τις εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, αναφέρει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη πηγή της κεντρικής τράπεζας. 

"Σε κύκλους κεντρικών τραπεζών συζητήθηκε το ερώτημα γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει ακόμη ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων. Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ και η εποπτική αρχή της ΕΚΤ θα αισθάνονταν πιο άνετα εάν υπήρχαν κεφαλαιακοί έλεγχοι που θα απέτρεπαν την αιμορραγία των τραπεζών" φέρεται να δηλώνει η πηγή της εφημερίδας στην κεντρική τράπεζα. 

Εχθές η ΕΚΤ ενέκρινε μια ήπια αύξηση της χρήσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) από τις ελληνικές τράπεζες, ασκώντας πιέσεις στην Αθήνα να έλθει άμεσα σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους. 

Σημειώνεται ότι η FAZ είναι μια συντηρητική εφημερίδα που συχνά λαμβάνει θέση αντίστοιχη με αυτή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v