Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura:Γιατί θα αποτύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερα σενάρια παραθέτει για την κυβέρνηση η Nomura εκτιμώντας ότι το πιθανότερο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και άλλους δυσκολότερους συμβιβασμούς.

Nomura:Γιατί θα αποτύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Η τρέχουσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση (review) με επιτυχία, εκτιμά η Nomura, τονίζοντας ότι τελικά θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών.

Οι επιλογές αυτές είναι:

-η δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας
-πρόωρες εκλογές
-ένα δημοψήφισμα για νέο μνημόνιο και την παρουσία της χώρας στο ευρώ
-μια νέα σύγκρουση με τους εταίρους

Τα πρώτα δείγματα από τη στροφή της κυβέρνησης έχουν αυξήσει την πιθανότητα αλλαγής στον κυβερνητικό συνασπισμό παρά την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, δημοψηφίσματος ή νέας σύγκρουσης.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει στο μέλλον περισσότερους γενναίους συμβιβασμούς, δεδομένο που υποδηλώνει ότι η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα θα παραμείνει, εκτιμά η Nomura.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και δευτερευόντως το κόμμα ενωμένο.

Εκτιμά πως η φάση της εφαρμογής και της εξειδίκευσης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης είναι το δύσκολο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν αποκλείει αποσκιρτήσεις από το κόμμα στη φάση που θα περάσει τα μέτρα από τη Βουλή.

Η Nomura προβλέπει ακόμη πως το 2015 θα απαιτηθούν νέα μέτρα λιτότητας κυρίως λόγω των φτωχών δημοσιονομικών επιδόσεων έως τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v